Facultatea de Drept Cluj este de acord cu Universitatea București în privința exmatriculării. Frauda nu poate fi acceptată

În urma faptului că au fost exmatriculați pe motiv de fraudă 45 de studenți de la Facultatea de Drept din cadrul Universității București, conducerea Facultății de Drept de la Cluj este solidară. Aceasta transmite că „tolerarea oricăror forme de fraudă organizată a unor examene, indiferent de circumstanţele particulare în care s-au produs nu este admisibilă”.

Comunicatul UBB Facultatea de Drept

”Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, în contextul reacţiilor publice declanşate de decizia adoptată de Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti de a propune exmatricularea a 45 de studenţi apreciază că se impune a transmite public următoarea poziţie:

Considerăm incompatibilă cu valorile care trebuie să caracterizeze activitatea academică şi o societate sănătoasă tolerarea oricăror forme de fraudă organizată a unor examene, indiferent de circumstanţele particulare în care s-au produs. A accepta o conduită care presupune participarea în cunoştinţă de cauză la un sistem organizat de fraudare a mai multor examene dintr-o sesiune, fie şi indirect, prin aplicarea unor sancţiuni minimale, ar însemna să fim complici la degradarea morală a mediului academic, a întregului sistem juridic şi, în cele din urmă, a societăţii în ansamblul său.

În ambientul acestor dezbateri menţionăm faptul că şi Regulamentul de organizare şi funcţionare al Facultăţii de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai prevede, la art. 81, sancţiunea exmatriculării fără drept de înmatriculare pentru studentul care încearcă să promoveze examenul prin fraudă, precum utilizarea sau încercarea de utilizare în timpul examenului a mijloacelor de informare neautorizate de examinator.

A arăta intransigenţă faţă de astfel de comportamente, repetate, reprezintă nu doar un standard moral necesar, dar şi o formă de respect faţă de marea majoritate a studenţilor care respectă standardele academice şi depun eforturi mari pentru promovarea onestă a examenelor, multe dintre ele foarte dificile. Conducerea Facultăţii de Drept din Cluj-Napoca îşi exprimă solidaritatea cu colegii de la Facultatea de Drept din Bucureşti nevoiţi să adopte o astfel de decizie dificilă.”, se arată în comunicatul Drept UBB Cluj.

Total
0
Shares
1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă