Drama pe care o trăiesc producătorii bătrâni odată cu noile restricții ale Guvernului

Restricțiile pe care Guvernul le-a impus de astăzi au creat imense intrigi în societatea civilă, mai ales în rândurile bătrânilor și tinerilor care vindeau în piață. Aceștia au acuzat faptul că numărul clienților lor nu este suficient pentru a facilita transmiterea virusului, pe când un supermarket ar fi o zonă mai riscantă din punct de vedere COVID-19.

Bătrânii stau în frig

Dacă primăriile nu vor găsi soluții prin care producătorii din piețe să se încălzească în timpul programului, aceștia vor fi obligați să stea în frig sau să arunce toată recolta, zeci de tone de legume. Deși acum au, în continuare posibilitatea de a vinde, mulți dintre ei au renunțat sau au redus drastic numărul de produse pe care le oferă

„Noi vrem piața”

Producătorii se declară necăjiți de noile restricții și nu văd motivul pentru care această dublă măsură a fost implementată acest mod. Astfel, ei nu înțeleg de ce magazinele te tip super market au rămas deschise, iar piețele agroalimentare sunt închise. Ludovic Orban declarat măsura se bazează pe studii, dar specialistul dr. Răzvan Cherecheș spune că nu a găsit studii care să ateste acest lucru.

O altă producătoare din Piața Flora, Cluj-Napoca, spune că aceste măsuri sunt „cele mai proste măsuri pentru țărani”.

„Nu este posibil ca noi țăranii să suportăm călduri pe timp de vară, să muncim în solarii la temperaturi de 40-50 de grade, plus că pe timpul verii era închisă ușa de acces în piață, iar acum ne scot afară”, declară aceeași producătoare. Ea spune că va fi nevoită să arunce recolta din cauza faptului că se va strica. Ea punctează faptul că va renunța la meserie dacă nu va fi susținută de autorități, iar bătaia de joc va continua.

„Mall-urile deschise, supermarket-urile deschise, la mare unde a fost distanța”, întreabă ironic producătoarea. Aceasta subliniază faptul că în piață au fost respectate mereu, mai ales în starea de urgență.

O doamnă care are proteză de șold declară că stă în frig doar ca să vândă puținele produse pe care le are. Toate la care au muncit copiii. „Aici pot să stau rezemată de masă să mă uit către stele”, declară doamna îndurerată.

Doamna spune că are o pensie de handicap și că ceea ce face este ca să mai strângă bani pentru ea și pentru familia ei.

Diferența dintre tarabele de luni și de sâmbătă

Total
6
Shares
2 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă