Doi cetățeni din Nepal, prinși muncind ilegal în Cluj. Au interdicția de a mai intra în țară timp de 6 luni

Sursa foto: Inspectoratul General pentru Emigrări

Polițiștii de imigrări din Cluj au depistat, în data de 16 martie a.c., doi cetățeni străini, din Nepal, care desfășurau activități lucrative ilegal.  Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare și au primit resstricția de a mai intra în România pentru următoarele 6 luni.

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Cluj au desfășurat, în data de 16 martie a.c., o acțiune pe raza de competență pentru a preveni și a combate prestarea de activități lucrative ilegale a cetățenilor străini.

Activitatea întreprinsă

Cu prilejul acestei întreprinderi, polițiștii au depistat 2 bărbați din Nepal, cu vârste de 22, respectiv 24 de ani, care desfășurau activități lucrative fără aviz de muncă la o societate care se ocupă de comercializarea produselor de panificație.

Dispozițiile legale

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au revocat dreptul de ședere al acestora și au emis pe numele celor doi cetățeni străini decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 15 zile. Odată cu aceste dispoziții, cei doi cetățeni străini vor avea și interdicția de a mai intra în România pentru următoarele 6 luni, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul juridic al străinilor, republicată

De asemenea, după finalizarea verificărilor, vor fi dispuse măsurile legale față de reprezentanții societății comerciale în cadrul căreia cei doi bărbați au prestat servicii, conform O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Acțiunea polițiștilor de imigrări a beneficiat și de sprijinul inspectorilor teritoriali de muncă și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj.

Total
5
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă