Documentar despre PS Florian Crihălmeanu azi la MariaTV. Inclusiv Papa Francisc transmite condoleanțe

PS Crihălmeanu a decedat la 61 de ani, în urma unei crize cardio-respiratorii, după ce fusese infectat cu COVID-19. Funeraliile acestuia au fost la Catedrala Greco-Catolică ”Sfântul Iosif” din Piața Cipariu în dimineața zilei de 16 ianuarie.

Mesajul Papei Francisc

Papa Francisc transmite și un mesaj în care își exprimă condoleanțele față de preoți, persoanele consacrate și credincioșii Eparhiei de Cluj-Gherla.

„Am aflat cu durere vestea trecerii la Domnul a Preasfinţiei Sale Florentin Crihălmeanu, episcop eparhial de Cluj-Gherla şi, înălţând rugăciuni fierbinţi către Dumnezeu, pentru a-i oferi acestui zelos păstor răsplata promisă slujitorilor săi fideli, doresc să-mi manifest apropierea spirituală şi mă unesc la doliul acestei biserici.
Exprimându-mi sincere condoleanţe Preafericirii voastre, preoţilor, persoanelor consacrate şi credincioşilor Eparhiei de Cluj-Gherla, împart din inimă tuturor binecuvântarea apostolică”, se arată în mesajul Papei Francisc, citit la slujba de înmormântare.


Documentar difuzat de MariaTV

În memoria Preasfinției Sale, episcop Florentin, #MariaTv va difuza în această seară, de la ora 20:00, filmul „Între cer și pământ”.

„Acest film documentar este produs de Rețeaua catolică de Radio și televiziune și prezintă portretul aprofundat al episcopului Florentin, un om al lui Dumnezeu care caută să-și reconstruiască Biserica și să-i slujească credincioșii într-o perioadă extraordinară din istoria României, perioada post-comunistă. Vă dorim vizionare plăcută!”, scrie Radio Maria România pe rețeaua de socializare Facebook.

Total
0
Shares
1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă