Diplomele și certificatele universitare vor fi de acum centralizate. Solicitarea vine chiar de la Ministrul Educației

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, cere tuturor instituțiilor care au ca domeniu învățământul superior să introducă atât seriile cât și numerele contractelor de studiu într-un registru. Aici se includ atât studenții de la nivel licență, cât și cei de la master și doctorat. Termenul de realizare a solicitării este de 30 de zile.

„Începând de astăzi, 2 noiembrie, instituțiile de învățământ superior vor introduce, în termen de 30 de zile, în Registrul matricol unic al universităților din România (RMUR) seriile și numerele actelor de studii întocmite și eliberate pentru absolvenții celor trei cicluri de studii universitare (licență, master, doctorat), precum și ale altor forme de studii. De asemenea, vor fi introduse și date cu privire la numele conducătorului / conducătorilor de doctorat sub tutela căruia / cărora au fost / sunt organizate studiile, pentru fiecare student doctorand”, scrie Monica Anisie pe pagina personală de Facebook.

De ce a fost luată această decizie

„Am luat această decizie, pentru că era necesar ca la nivelul Ministerului Educației și Cercetării să existe această evidență centralizată a diplomelor și a certificatelor universitare, tocmai pentru a avea un sistem educațional funcțional și credibil. Acesta este un nou pas spre #RomâniaModernă!”, spune ministrul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă