De luni se redeschid școlile în Cluj-Napoca, Gherla și Câmpia Turzii

școlile
Sursa foto: Unsplash

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis, în urma ședinței de astăzi, că începând de luni, 24 mai, școlile de pe raza județului Cluj își vor modifica scenariile de desfășurare a activității didactice, întrucât rata de infectare a scăzut sub valoarea de 1 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Hotărârea adoptată vizează școlile de pe raza județului Cluj care vor funcționa conform scenariului 1, unde rata de incidență a cazurilor de infectare cu noul coronavirus nu depășește 1 la mia de locuitori. Prin urmare, școlile din municipiul Cluj-Napoca, Gherla și Câmpia Turzii își vor relua activitatea didactică în format fizic, cu prezența integrală a elevilor în sălile de curs.

Județul Cluj, în scenariul verde

Duminică, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a raportat că, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 307 cazuri noi de persoane infectate cu Sars-CoV-2, din aproximativ 18.500 de teste efectuate. Dintre acestea, 26 de persoane sunt din județul Cluj. Astfel, incidența înregistrată în ultimele 14 zile arată o valoare de 0,88 la mia de locuitori, fapt ce încadrează județul Cluj în scenariul verde.

În ultimele 24 de ore, 3 persoane au fost retestate pozitiv la infecția cu Sars-CoV-2.

Iată mai jos scenariile de funcționare a școlilor din județul Cluj începând de mâine, 24 mai։

Total
0
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă