Danemarca a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca pe baza unor cheaguri de sânge ale pacienților. Motivul coagulării nu este încă clar

Reprezentanții din Danemarca spun că au sistat vaccinarea cu serul AstraZeneca pe fondul unor cazuri suspecte apărute în rândurile pacienților vaccinați. Conform Bussines Insider, au apărut mai multe cazuri în care oamenii au dezvoltat cheaguri de sânge după vaccinare. În unul dintre cazuri, un om a murit.

Citește și: Etapa a III-a de vaccinare a început de astăzi în Cluj-Napoca. Rata de incidență în municipiu e peste 4/1000 de locuitori

Chiar dacă motivul apariției cheagurilor de sânge nu a fost determinat, autoritățile daneze au ales să oprească vaccinarea pentru 14 zile.Magnus Heunicke, ministrul sănătății danez, a declarat că nu este clar dacă cheagurile sunt legate de vaccin.

Ministrul sănătății danez, a adăugat faptul că, până în momentul acesta, este evident faptul că vaccinul dezvoltat de Astra Zeneca împreună cu Universitatea Oxford este sigur și eficient, dar că statul trebuie să reacționeze la informațiile referitoare la efecte adverse. Ministrul a mai spus că așteaptă rezultatul investigațiilor.

Danemarca s-a alăturat altor 5 state europene

Duminică, alte 5 state din Uniunea Europeană au anunțat că suspendă vaccinul AstraZeneca. Această acțiune a urmat după ce un om a murit la 10 zile după vaccinare. Acesta dezvoltase o serie de cheaguri de sânge.

Total
12
Shares
1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă