Crypto: Top 5 platforme de tranzacționare a monedelor virtuale

Crypto. Sursa: Unsplash

Domeniul crypto a evoluat exploziv în ultima perioadă. Deși criza economică a afectat întreaga economie globală, mai multe monede virtuale, cunoscute drept cryptomonede, au înregistrat creșteri impresionante de la începutul anului 2021. Acestea se pot achiziționa și se pot tranzacționa cu ajutorul platformelor dedicate. Am făcut un top 5 pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie, în cazul în care vrei să investești în domeniu.

Pentru a te ajuta să alegi cât mai bine platforma prin care să tranzacționezi crypto, am ales să facem o scurtă prezentare a platformei și să dăm câte un calificativ în 3 categorii importante: comision, securitate și investiții.

1. Binance

Binance are cel mai mic comision de tranzacționare dintre toate platformele care oferă serviciul de cumpărare și vânzare de crypto. În plus față de asta, Binance oferă posibilitatea de a câștiga venit pasiv prin staking (vom explica ce înseamnă acest proces într-un articol viitor). Câștigul anual, conform brokerului, variază între 0,5% și 15%, dar plata se face zilnic, ceea ce oferă o alternativă viabilă sistemului bancar.

Din punct de vedere al securității, Binance este o platformă ce oferă siguranță utilizatorilor. În 2019, platforma a fost ținta unui atac evaluat la 40 de milioane de dolari. Totuși, utilizatorii nu au pierdut bani întrucât compania a compensat toate pierderile utilizatorilor. Din 2019 și până acum, compania a făcut pași importanți în securizarea platformei.

Serviciile oferite de Binance pot fi folosite atât prin intermediul browser-ului, cât și prin intermediul aplicației pe telefon. De asemenea, Binance oferă o gamă largă de monede și tokenuri ce pot fi achiționate.

Comision: comisionul este de 0,1% la achizționarea și vânzarea de monede. Nu are comision la retragerea cash.
Securitate: platforma este sigură, iar faptul că Binance în 2019 a despăgubit utilizatorii este o dovadă de bună practică
Investiții: platforma asigură o gamă variată de monede. Se pot face investiții de lungă durată mai ușor decât în alte platforme.

Susține Betanova Cluj și utilizează codul nostru la înscriere: 127735405.

2. Coinbase

Coinbase este una dintre cele mai populare dintre platformele de vânzare și cumpărare de crypto. Recent, aceasta a fost listată pe bursa de la New York, ceea ce a oferit legitimate atât companiei, cât și cryptomonedelor în general. Referitor la modalitatea de investiție prin intermediul platformei, ești limitat. Poți doar cumpăra și vinde crypto.

Coinbase este una dintre cele mai sigure platforme dintre cele menționate în acest top. Compania spune că 98% dintre cryptomonedele pe care le are în gestiune sunt depozitate offline, ceea ce oferă un plus de siguranță într-un ecosistem monetar online. Asta înseamnă că această companie nu poate fi atacată printr-un hack.

Și această platformă își pune la dispoziție serviciul atât printr-o aplicație, cât și printr-un browser. Asta face ca tranzacționarea să fie cu atât mai facilă. Referitor la comision, Coinbase nu percepe comision la achiziționare, dar percepe un comision mare la vânzarea de monede virtuale.


Comision: comisionul la vânzare este de aproximativ 1,5%, ceea ce este mare, comparativ cu toate celelalte platforme. De asemenea, acesta nu poate fi mai mic de 1.49 dolari.
Securitate: platforma este sigură, iar faptul că 98% dintre monedele virtuale din gestiune sunt depozitate offline oferă un plus de siguranță platformei
Investiții: platforma asigură o gamă variată de monede. Totuși, investițiile de lungă durată nu se pot face la fel de ușor ca la Binance.

Susține Betanova Cluj prin utilizarea link-ului nostru pentru înscriere și primești 10 dolari în cryptomonede la achiziționarea de crypto în valoare de 100 de dolari.

3. Revolut

Revolut este una dintre cele mai ușor de folosit platforme pentru achiziționarea de crypto. Este o platformă populară mai ales prin prisma faptului că oferă și alte servicii înafară de cele pentru monede virtuale. De exemplu, Revolut funcționează, în primul rând, ca o bancă. De asemenea, poți achiziționa stocuri și aur prin intermediul aplicației.

Din perspectiva securității, Revolut nu este cea mai bună platformă prin prisma faptului că lucrează cu o altă companie pentru a furniza cryptomonede utilizatorilor. Totuși, până acum nu au fost raportate probleme.

Revolut poate fi folosit atât prin browser, cât și prin aplicația de pe telefon. Din păcate, doar aplicația pe telefon oferă toate serviciile. De asemenea, comisionul perceput de Revolut pentru tranzacționarea de crypto este unul mare.


Comision: comisionul la cumpărare și vânzare de crypto este de aproximativ 2%. Cel mai mare comision din această listă
Securitate: platforma este relativ sigură. Niciun utilizator nu s-a plâns până acum.
Investiții: platforma asigură o gamă limitată de monede virtuale. Totuși, din perspectiva investițiilor, această platformă oferă multe alternative, precum acțiuni.

Utilizează link-ul Betanova Cluj pentru a te alătura utilizatorilor Revolut.

4. Etoro

Etoro a devenit cea mai cunoscută platformă de investiții. Aceasta oferă utilizatorilor posibilitatea de a face investiții speculative atât în crypto, cât și în piața bursieră internațională. De asemenea, Etoro stă bine și din punct de vedere al securității.

Spre deosebire de celelalte platforme, Etoro percepe un comision la retragerea de fonduri din cont. Acesta este static, de 5 dolari.

Etoro oferă o perspectivă socială asupra investițiilor. Platforma oferă un spațiu virtual în care utilizatorii pot dezbate subiecte referitoare la piețele de crypto, bursiere sau de comodități. Este una dintre cele mai ușor de folosit platforme.


Comision: comisionul la cumpărare și vânzare de crypto este de 0%. Totuși, comisionul de 5 dolari la retragerea de fonduri poate reprezenta un inconvenient pentru cei care doresc să investească sume mici
Securitate: platforma este relativ sigură. Niciun utilizator nu s-a plâns până acum.
Investiții: platforma asigură o gamă largă de monede virtuale. De asemenea, poți achiziționa mai multe bunuri de pe mai multe piețe cu această aplicație

5. Maiar

Maiar este cea mai ușor de folosit platformă de tranzacționare de crypto din această listă și, de asemenea, și prima platformă românească de tranzacționat. Din păcate, acest beneficiu este corelat cu dezavantajul că oferă și cele mai puține cryptomonede.

Cryptomoneda principală ce poate fi tranzacționată prin aplicația Maiar este eGold (Elrond) care este, de asemenea, o cryptomonedă românească. Aceasta funcționează pe baza algoritmului de „proof of stake”, ceea ce face ca toți cei care dețin eGold să poată să primească, eGold în plus față de cei deținuți. De asemenea, poți tranzacționa ETH și BNB.

Interfața este interactivă, dar platforma poate fi utilizată doar pe telefon. Din perspectiva investiției, platforma este utilă. Amintim că eGold a înregistrat o creștere de aproximativ 600% de la începutul anului 2021.


Comision: comisionul este al doilea cel mai mic din această listă, de 1% la cumpărarea de crypto
Securitate: platforma este foarte sigură
Investiții: deși platforma oferă o gamă restrânsă de monede virtuale, oferă posibilitatea mare de creștere

Susține redacția și folosește link-ul Betanova Cluj la înscrierea în Maiar.


Total
17
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă