Clarificări în cazul campaniilor de vaccinare din Germania, Belgia și Franța

În contextul în care informațiile legate de campanie de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 de la nivelul Uniunii Europene invadează spațiul public autohton, Guvernul României intervine cu precizarea faptului că Germania, Belgia și Franța nu au oprit vaccinarea.

Citește și: Cine este legionarul de pe steagul simpatizanților AUR de al Cluj-Napoca

Autoritățile precizeză faptul că în Germania dozele de vaccin care ar fi trebuit transportate la temperatura de -80°C au fost transportate la temperatura de 15°C. Din această cauză, vaccinarea a fost amânată până ce producătorul, BioNTech și Pfizer fac precizările necesare cu privire la eficacitatea administrării acestor doze. Respectiva variație a fost descoperită cu ajutorul senzorilor din interiorul vehiculelor transportatoare, descrie Guvernul.

Belgia, criticată pentru faptul că distribuția și vaccinarea populației se realizează încet, propune o nouă modalitate de vaccinare care se bazează pe administrarea, mai întâi, exclusiv primei doze. Astfel, autoritățile belgiene speră să oprească răspândirea noii tulpini din Marea Britanie a virusului.

În Franța protestele s-au desfășurat pentru un alt motiv. Aici protestatarii și-au exprimat deznădejdea pentru un proiect legislativ ce ar fi „propus interzicerea fotografierii/filmării și partajării materialelor foto-video cu intenții rău-voitoare ce ar putea denigra imaginea forțelor de ordine”, transmit autoritățile române.

Total
1
Shares
1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă