Cîțu anunță că românii pot protesta atât timp cât nu încalcă legislația

Premierul României afirmă faptul că românii pot organiza proteste, dar acestea trebuie să respecte legislația în vigoare. De asemenea, mai spune că înțelege doleanțele românilor în legătură cu măsurile aplicate pentru perioada care urmează, însă acesta consideră că mai este „nevoie de încă un efort să trecem peste această perioadă”.

Ce declară premierul Florin Cîțu

„Știm că există în societate o oboseală după un an în care am combătut această pandemie, dar încă nu am trecut. E nevoie de încă un efort să trecem peste această perioadă. Am luat măsuri pentru a încetini gradul de răspândire a virusului şi pentru a ne permite să accelerăm campania de vaccinare”, a declarat Cîţu în cadrul unei conferințe de presă.

„Românii pot să protesteze atât timp cât nu încalcă legislația în vigoare. Dreptul de a avea o opinie în România rămâne, avem opinii diferite, pentru mine foarte important e să continue campania de vaccinare. Este foarte important să găsim cele mai bune măsuri pentru a-i ajuta pe români. Ştiţi foarte bine, sunt spitale foarte aglomerate, de aceea luăm aceste măsuri. În acest moment pe acest lucru mă concentrez. Oamenii trebuie să respecte legea, toţi trebuie să respectăm legea”, a spus premierul.

După ce a afirmat că este important ca vaccinarea populației să continue, premierul a mai adăugat că în România vor veni în plus 4,5 milioane de doze de vaccin din luna aprilie.

„Vom creşte capacitatea de a vaccina la 100.000 de persoane zilnic şi, faţă de planul iniţial, dacă acest calendar de livrare a vaccinurilor se păstrează, vom putea vorbi de vaccinarea a 10 milioane de cetăţeni în luna august, în loc de luna septembrie. Dar totul depinde de noi, să putem şi să mergem să ne vaccinăm”, a mai declarat acesta.

Unde s-au desfășurat protestele

În noaptea de duminică spre luni, mii de români au protestat împotriva noilor măsuri de restricție care s-au aplicat de vineri în România. Protestele s-au organizat în mari orașe ale țării precum: București, Sibiu, Arad, Timișoara, Constanța.

În București, protestul organizat s-a terminat în jurul orei 4.00. Oamenii prezenți la protest au scandat mesaje ca „Jos masca” și „Jos restricțiile”.

Editor: Topoliceanu Larisa

Total
2
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă