5 programe utile pentru un User Interface Designer

Un designer are nevoie de programele cele mai eficiente pentru a realiza proiecte cât mai bune. Iată cele mai utile programe pentru un designer web.

1. Adobe XD

Adobe Experience Design reprezintă nu doar o aplicație, ci și un întreg proces. Programul poate fi utilizat pentru a crea wireframe, machete și prototipuri care pot fi afișate în previzualizări live pe desktop și pe dispozitive mobile. Astfel, întregul proces, de la wireframe la prototip, are loc într-o singură aplicație.

Pentru cei care sunt pasionați de design, acest instrument este alegerea perfectă. Nu necesită cunoștințe vaste și poate fi ușor înțeles de către un novice în ale design-ului. Nu necesită nici măcar înțelegerea unui limbaj de programare iar programul este însoțit de plugin-uri ce îți pot facilita muncă și efortul depus.

Adobe XD este disponibil atât pe sistemul de operare Windows cât și pe MacOS, iOS și Android. Mai mult decât atât, este și gratuit.

2. Figma

Figma la fel ca și Adobe XD este un program pentru realizarea unor prototipuri în ceea ce privește designul. Nu necesită înțelegerea unui limbaj de programare iar utilizarea lui este ușor de înțeles de către oricine.

Diferența dintre Figma și Adobe XD este dată prin simplul fapt că Figma se poate folosi inclusiv prin intermediul unui browser ( Google Chrome, Opera, Firefox etc. ) iar salvările proiectelor sunt puse în cloud-uri ceea ce aduce la o colaborare mult mai facilă între utilizatori.

Programul este complet gratuit și dispune de o mulțime de plugin-uri. Acesta funcționează pe orice sistem de operare.

3. Adobe Illustrator

Adobe Illustrator este un program profesional de proiectare și desen pe bază de vectori. Folosit ca parte a unui flux de lucru de proiectare mai mare, Illustrator permite crearea de elemente de design individuale. Designerii folosesc Illustrator pentru a crea postere, simboluri, sigle, modele, icoane sau logo-uri.

Programul este destinat persoanelor creative iar utilizarea lui nu este întocmai ușoară. Pe lângă asta, acesta nu este gratuit și are cerințe destul de mari de la un PC.

4. Photoshop

Acesta este un alt instrument vital și este, fără îndoială, cel mai important din suita Adobe pentru designerii de web. Cea mai uimitoare parte a utilizării acestui instrument este că vă permite să creați site-uri web autentice, deoarece creați opere de artă digitale pe baza a ceea ce ați desenat.

Schimbarea fundalurilor, simularea unei picturi din viața reală sau crearea unei imagini alternative sunt toate posibile cu Adobe Photoshop. Este cel mai utilizat instrument software pentru editarea fotografiilor, manipularea imaginilor și retușarea pentru numeroase formate de fișiere imagine și video.

Programul este contra cost și funcționează pe orice sistem de operare.

5. Coolors

O mare parte a proiectării unui site web presupune potrivirea culorilor și selectarea schemelor de culori potrivite pe baza brandingului și a altor elemente.

Coolors este un mod incredibil de ușor și intuitiv de a genera o paletă frumoasă de 5 culori pentru orice situație. Dezvoltat în principal pentru designeri, acesta usureaza procesul de a gasi si de a imbina cele mai potrivite culori pentru produsul creat.

Programul se completează excelent cu Adobe Photoshop sau alte programe din aria design-ului. Ușor de utilizat și de accesat, programul este complet gratuit și mai mult decât atât, îl poți accesa direct de pe browser.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă