Bugetul a fost aprobat. Florin Cîțu: „suntem o coaliție pregătită să reziste 4 ani”

Florin Cîțu, premierul României

Bugetul României a fost aprobat astăzi, după mai multe zile de dezbateri intensive. Reamintim că toate cele peste 3.600 depuse de PSD au fost respinse de coaliția de guvernare. Bugetul a fost aprobat cu 254 de voturi „pentru” și 128 „împotrivă”. De asemenea, a fost adoptat și bugetul asigurărilor sociale de stat.

Citește și: Posturile vacante din administrația publică se vor putea ocupa doar prin concurs, au votat deputații

„Este o premieră când bugetul trece fără niciun amendament. Arată că suntem o coaliție unită, puternică, pregătită să reziste 4 ani”, a declarat la finalul ședinței premierul Florin Cîțu. „Am bazat acest buget pe investiții record și reformă. Reformă de care toți au fugit și este momentul să o facem. Acest buget forțează reforma”, a mai declarat premierul.

„Cele două zile au dovedit un lucru foarte clar. Există o majoritate stabilă, o coaliție care și-a propus să facă reforme. România are buget, din acest moment începe mare provocare ca acele proiecte de care vorbim de 30 de ani să înceapă să devină realitate”,  declarat și președintele USR, Dan Barna.

„Am întârziat cu bugetul pentru că era nevoie de o pregătire exactă și am reușit să venim cu un buget foarte bine făcut. În 2021 nu numai că reducem deficitul, dar reușim să facem investiții în toate domeniile importante, de la infrastructură la sănătate, educație și mediu. Vor fi investiții care vor schimba România”, a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă