Boc: Clujul nu intră în carantină, iar elevii vor merge la școală. Rata de incidență este de 6,57/1000 de locuitori

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat astăzi, în cadrul ședinței de consiliu local, faptul că municipiul pe care-l conduce nu va intra în carantină, iar copiii vor merge la școală, cel puțin pentru un moment. Reamintim că rata de incidență a municipiului Cluj-Napoca este de 6,57/1000 de locuitori.

„Această creștere accelerată din ultimele două zile are un motiv. Suntem pe o tendință ascendentă, spitalele sunt aproape de capacitatea maximă. Vaccinarea merge bine și sperăm să se intensifice în perioada următioare”, a mai declarat primarul Emil Boc

„Clujul nu intră în carantină, iar elevii merg în continuare la școală așa cum merg și până acum. Această afirmație pornește de la prezumția că vom âine în continuare situația sub control împreună cu spitalele clujene, cu intituțiile administrative și cu cetățenii”, a declarat primarul Emil Boc

Edilul spune că următoarele două luni vor fi „decisive”. Acesta indică faptul că analizele naționale și internaționale arată că în condițiile unei vaccinări masive și a respectării regulilor fundamentale sunt șanse ca după 1 iunie „să fi depășit vârful acestei pandemii și să intrăm pe o pantă descrescătoare sigură”.

Emil Boc: „fac apel la clujeni”

„Fac apel la clujeni să rămână la fel de consecvenți în respectarea regulilor. De asemenea, vom intensifica controalele în vederea cestor reguli”, mai spune primarul. Pe lângă asta, edilul spune că este posibil să apară la nivel național reglementări referitoare la locurile aglomerate.

„Cred că mai mult ca niciodată, fără a folosi expresii patetice, este valabil ceea ce spunea un fost președinte american și anume: <<Să nu întrebăm în fiecare zi ce face statul pentru noi. Să ne întrebăm ce putem face noi pentru sănătatea noastră>>”, a mai spus Emil Boc.

Total
13
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă