Avocatul poporului este de acord cu eliminarea pensiilor speciale și nu atacă legea la CCR

Eliminarea pensiilor speciale este un subiect care a creat divergențe în România timp de mai mulți ani. Anul trecut legea care elimina pensiile speciale a fost atacată la CCR de către Renate Weber, avocatul poporului. De această dată, însă, aceasta nu a avut nicio „obiecție de neconstituționalitate”.

„Termenul de trimitere a unei obiecții a expirat ieri. Ieri am avut o ședință, decizia a fost categorică, nu există nici un motiv pentru a ridica o obiecție de neconstituționalitate”, a declarat Renate Weber pentru G4Media.

Reamintim că  Asociația Foștilor Parlamentari a transmis o petiție către instituția Avocatului Poporului prin care cereau atacare legii la Curtea Constituțională. Parlamentarul Mihai Goțiu a explicat situația.

„Ce așteaptă acești foști parlamentari de la Avocatul Poporului? Nu e greu de ghicit: să atace la Curtea Constituțională a României (CCR), legea adoptată săptămâna trecută de Parlament, de eliminare a pensiilor ”de parlamentar”. […] Cu ocazia asta, am căutat ceva mai multe informații și am aflat și eu că Asociația Foștilor Parlamentari a fost înființată în 2009 și avea (la acea dată), 9 membri, foști parlamentari FSN, PSD, PNL, PRM și PC”, explică parlamentarul Mihai Goțiu.

Total
5
Shares
1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă