Update: După ce au rămas doar două paturi libere la ATI în Cluj, se vor mai adăuga în 17

UPDATE: În urma situației, Mircea Abrudean, prefectul de Cluj, a declarat că se vor mai adăuga încă 17 paturi noi la ATI. În total numărul de paturi libere va ajunge la 19, iar numărul total de paturi va ajunge la 69. În plus, vor mai intra în circuit 149 de paturi pentru COVID-19, adaugă prefectul.

„Va spuneam că așteptăm modificarea Ord. 555 a MS care va include încă 17 paturi de ATI din 4 unități medicale: 6 la Medicala I, 4 la IRGH, 5 la Militar și 2 la Spitalul din Dej. Pe langa cele 17 paturi ATI COVID vor mai intra in circuit încă 149 paturi normale COVID de la unitățile medicale menționate mai sus”, a declarat Mircea Abrudean

Știrea inițială

Creșterea cazurilor de COVID-19 din Cluj se resimte și în spitalele COVID din județ. Din cele 52 de paturi special amenajate pentru pacienții infectați cu virusul COVID-19 aflați în stare gravă, mai sunt disponibile doar două.

,,În acest moment sunt două locuri libere din 52 la ATI”, a spus Mircea Abrudean, prefectul de Cluj.

Județul Cluj are o capacitate de 52 paturi COVID la Terapie Intensivă, dar în zilele următoarea perioadă locurile se vor suplimenta la 63. Medicală I, Spitalul Militar şi Spitalul din Dej vor avea secții COVID.

,,În acest moment, 52 de de paturi de terapie intensivă, iar în operaţionalizare în perioada următoare încă 11 paturi de terapie intensivă, la Medicală I, Spitalul Militar şi Spitalul din Dej, precum şi 116 paturi pentru patologie medie COVID. În total vor exista 63 de paturi terapie intensivă şi 600 de paturi de patologie medie pentru COVID”, spunea Nelu Tătaru la vizita de acum o săptămână făcută la Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă