Apele Române Cluj: Concurs anulat după ce o tânără a luat notă prea mare

O noua mărturie despre politizarea Apelor Române vine de la Cluj. Un concurs pentru un post de șef a fost anulat pe motiv că singura participanta a luat notă prea mare. Decizia a venit de la centru, iar direcțiunea, nu a avut „ce să mai comenteze”. Pe acel post a fost până la urmă numită o altă persoană, membru de partid, asta după ce candidata la concurs a obținut 95/100 puncte, scrie Digi24.

Florina Rus, inspector la Administrația Bazinală Someș-Tisa, a explicat pentru sursa citată cum a obținut 95 de puncte din 100 posibile la un concurs pentru funcția de conducere, dar procesul a fost anulat pe motiv că fostul director a bănuit-o că ar fi fraudat concursul, nota fiind surprinzător de mare.

„Sunt angajata instituției din 2007, an în care am terminat și Facultatea de Georgafie, specializarea de Hidrologie, ulterior am urmat și un master de gospodărire a apelor, studii postuniversitare. Conducerea, împreună cu colegii din departament, m-au propus pe mine pentru a prelua funcția de conducere. Directorul de la acea vreme, cred că este un an deja: mi-a spus, uite Florina, de la centru, persoana cutare este propusă pentru a ocupa postul de șef, își doreste acest lucru și ai următoarea variantă, ori îți dai demisia de bună voie din funcția de conducere, ori cealaltă variantă este de a scoate postul de șef la concurs. Am întrebat care este criteriul pentru care dânșii doresc înlăturarea mea. Zice, în afară de criteriul politic, momentan, nu primează nimic. M-am prezentat și spre surprinderea și indignarea conducerii, am reușit să-l și iau”, a explicat Florina Rus la Digi24.

Ce spune persoana care a anulat concursul

Ioana Diaconescu, directorul Administrației Bazinale Someș-Tisa de atunci, a motivat anularea concursului prin suspiciuni de fraudă.

 „Una din suspiciuni este că a avut notă foarte mare, foarte posibil, ar fi fraudat concursul. Asta s-a vorbit cel mai mult atunci când s-au făcut verificări și au studiat filmări din timpul concursului. Dar eu asta nu am spus-o nimănui niciodată, pentru că eu în sinea mea nu cred și nu am vrut să jignesc pe nimeni gratuit dacă nu sunt convinsă de ceva. 

Domnul Valentin Avram a pus în funcție când s-a organizat concursul, pe perioada concursului, a fost dat cu o perioadă pe maximum 90 de zile. Rezultatul concursului toți îl anticipam în altfel… (Reporter: V-ați asteptat să fie anulat?) În momentul în care o comisie dă o rezoluție că concursul nu este legal, și cu viza juridicului, în mod normal o pui în aplicare, asta e singura ta treaba, nu mai ai ce comenta. (R: Domnul Valentin Avram ce notă a avut? Deci nu a participat?) Nu a participat, nici vorbă”, a spus Ioana Diaconescu pentru sursa citată.

După incident, directoarea și-a dat demisia, Florina Rus fiind susținută de colegi. La vremea respectivă, a fost redactată și o petiție în acest sens.

FOTO @ Captură ecran Digi24

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă