Primul pacient infectat cu virusul SARS-CoV-2. Azi s-a împlinit un an de la primul caz de COVID-19 din România

Astăzi se împlinește un an de la primul caz de infectare cu noul coronavirus din România. Datele oficiale au arătat că pacientul 0 a fost declarat ca fiind infectat pe data de 26 februarie 2020. Populația și autoritățile nu erau la curent cu simptomele clare ale îmbolnăvirii și nu știau nici modalitatea prin care se transmitea.

Fără mască de protecție

La începutul contaminării, purtarea măștii de protecție nu era luată în calcul de autorități și nu era considerată o potențială măsură de stopare a pandemiei. La acel moment erau purtate doar de cadrele medicale și de persoanele care aveau simptome. Între timp, numărul de cazuri a ajuns incontrolabil și oficialii și specialiștii au impus purtarea măștii atât în spațiile închise, cât și în cele deschise.

Declararea pandemiei

Ulterior, în data de 11 martie 2020, Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie. În România, Klaus Iohannis, președintele țării a decretat stare de urgență în data de 16 martie.

Primul deces a fost declarat de autorități în data de 22 martie. În acea zi au murit 3 pacienți, care aveau comorbidități și vârsta de peste 65 de ani. Cele mai multe decese au fost în data de 8 decembrie care a însumat 213 decese.

În acest moment, pe parcursul întregului an au fost declarați infectați 791,971 de oameni, din care 20,167 au decedat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole pe aceeași temă